top of page

Oudertherapie
Praktische informatie

Wat 

Kinderen maken álles intenser, zoals Steven Pont al eens beschreef. Geluk, dankbaarheid, angst, trots, schaamte, vreugde, boosheid, schuldgevoel én onmacht... Gevoelens lijken een extra dimensie te krijgen zodra ze over je kind gaan. 

Soms ontstaat er binnen je gezin een dynamiek die voor niemand fijn of helpend is. Tijdens de oudergesprekken die onderdeel zijn van elk kindertherapie-traject, kijk ik samen met ouders naar wat een kind van zijn of haar ouders nodig heeft, en wat ouders nodig hebben om dit te kunnen bieden. En geregeld werpt dit al zijn vruchten af, vóór de eerste sessie die ik met een kind heb. Fantastisch hoe ouders zichzelf kunnen ontwikkelen ten behoeve van hun kind! 

Zo ontstond in 2020 het idee om naast kindertherapie, ook trajecten bestaande uit enkel oudercoaching aan te bieden. Omdat ik deze trajecten vooral therapeutisch aan het werk ben, besloot ik de term 'oudercoaching' te veranderen in 'oudertherapie'. 

 

Net als bij kinderen, ga ik ook bij ouders uit van hun eigen kracht: Als ouder weet, kan, én doe je wat nodig is om je kind een fijne jeugd te bieden. Soms gebeurt het echter dat je het even niet meer weet. Dan help ik je graag (weer) ontdekken wat jij eigenlijk (onbewust) al weet, kan en doet, maar even niet meer (over)ziet. Zodat jij weer kan genieten van het ouderschap, en jouw kind van het kind zijn.

Voor wie

Ouders die bereid zijn naar zichzelf te kijken en zichzelf te ontwikkelen, ten behoeve van hun kind.

 

Een voordeel van oudertherapie is dat hiervoor - in tegenstelling tot voor kindertherapie - niet de medewerking of instemming van de andere ouder vereist is. 

17891839526126843.jpg

Hoe

Oudertherapie plan ik per consult - omdat soms een enkel consult al voldoende blijkt. Met de nieuwe inzichten en ervaringen ga je aan de slag, en heb je behoefte aan nog een gesprek, dan plannen we die wanneer jij dat wil. 

Vooraf aan het eerste consult stuur ik een uitgebreid intakeformulier. Deze ontvang ik graag uiterlijke twee dagen voor het gesprek ingevuld retour, zodat we tijdens het gesprek direct to the point kunnen komen. 

Tarieven

Een consult duurt een uur en kost 115 euro. Dit is inclusief voorbereidingstijd en kort tussentijds telefonisch of mail-contact.

Aanmelden

Mail naar: kindenkrachtig@gmail.com, bel: 06-39709071, of meld je aan via mijn contactformulier.

bottom of page