top of page

Wat

Hoe komt het toch dat de mensjes die zóveel liefde in je naar boven weten te halen, je zó boos, wanhopig of onzeker kunnen maken? Waarom blijven ze zeuren terwijl je zó je best doet? Wat doe je als ze gewoon níet luisteren (en jij vliegende haast hebt)? Hoe kunnen ze nou zó makkelijk liegen, terwijl het bewijs toch op tafel ligt. Hoe stel je grenzen zonder hun wil te breken? Dat en nog veel meer ontdek je tijdens de sleuteltraining hartgrondig opvoeden. 

Het unieke aan deze training is dat hij niet uitgaat van de gedragsleer (gericht op het aanleren en afleren van gedrag), maar van wat kinderen eigenlijk willen zeggen met hun gedrag. Want gedrag is voor kinderen een belangrijke communicatievorm! 'Negatief' gedrag negeren is gelijk aan een kind zijn (misschien wel enige) taal ontnemen. Je leert onderzoeken welk gevoel er onder het gedrag schuil gaat, en leert hoe je je kind kan leren omgaan met dit gevoel, of hetgeen wat dit nare gevoel veroorzaakt. Zo leer je de ontwikkeling van autonomie, (zelf)respect, emotieregulatie en inlevingsvermogen te ondersteunen. Maar bovenal leer je met meer begrip voor elkaar (en jezelf!), vanuit liefde en nieuwsgierigheid, met meer humor en minder strijd opvoeden. 

Hoe

De training bestaat uit vijf lessen over ‘negatieve’ gedragingen van kinderen (niet luisteren, zeuren, ruzie maken, liegen en geweld) en een les 'jij in je opvoedersrol'. Theorie en rollenspellen, inbreng van deelnemers en filmpjes van Charlotte Visch wisselen elkaar af. De lessen vormen een intensieve inspiratiebron waar je de twee weken na elke les thuis mee aan de slag kan. Bij elke les horen een paar opdrachten uit de opvoedersmap, die je als extra verdieping thuis kan maken. 

 

Verlang je naar meer grip op de opvoeding van je kinderen? Meer humor, ontspanning en plezier, meer wederzijds respect en minder strijd in huis? Gun jezelf en je kinderen dan deze inspirerende opvoed-ervaring en leer weer (of nóg meer) genieten van het ouderschap!

Reactie van een vader tijdens les 2: "Dat je al acht jaar vader bent, en dan in twee weken tijd, n.a.v. één lesavond, zoveel meer van je kinderen begrijpt... Ongelofelijk."
 

Waar en wanneer? 

Kind en Krachtig is al jaren gelicenceerd om de training Hartgrondig Opvoeden van

Childconsult (Charlotte Visch) te geven. Als trainingsinstelling geeft Kind en Krachtig

de training aan zowel groepen ouders als medewerkers van kinderopvangbedrijven.

Online

Vanwege de Corona-maatregelen is er naast de offline training ook een online

training voor ouders, via de videotool Whereby.com. Wil je hieraan deelnemen?

Mail me dan welke avonden in de week je beschikbaar bent. 

De training vindt plaats op een vaste avond in de week; eens in de 14 dagen. 

​​​Kosten

De zes lesavonden kosten samen € 300,- p.p. De 2e ouder van hetzelfde

gezin betaalt € 150,-. De tas met opvoedersmap en QR-kaarten kost € 75,-.

Het boek 'Sleutel tot je kind' van Charlotte Visch kost € 27,95.

Alle prijzen zijn inclusief btw.

Aanmelden

Heb je vragen of wil je je direct aanmelden, neem contact op via het contactformulier of via kindenkrachtig@gmail.com.

Wil je deze training aanbieden aan de pedagogisch medewerkers van je KDV of BSO, neem dan ook contact met me op over de mogelijkheden. 

Sleuteltraining HarTgrondig opvoeden

Zo wordt opgevoed worden weer leuk!

 

bottom of page