top of page

Respectvol opvoeden kan je leren

Verschenen op dichtbij.nl:

http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/regio/artikel/4248174/respectvol-opvoeden-kan-je-leren.aspx

UTRECHT - Een training voor gevorderde ouders. Zo kondigt KinderPersonalCoach en kinder- en jeugdpsycholoog Patricia van Doorn de sleuteltraining 'HarTgrondig Opvoeden' aan. Hart is in de titel met een 't', omdat deze manier respectvoller en liefdevoller is dan iedere andere methode. De eerste training begint bij voldoende aanmeldingen op maandag 23 mei.

Kind centraal

De opvoedtraining komt voort uit de integratieve kindertherapie, ontwikkeld door Charlotte Visch, die zich liet inspireren door de wereldberoemde pedagoog en kinderarts Janus Korczak. Niet het geven van grenzen en leren ‘gehoorzamen’, maar in contact blijven met je kind staat voorop, vertelt kindercoach Patricia van Doorn. "Zeuren wordt gezien als een vorm van doorzetten. Ruziemaken als een waardevolle kunst en een kunde, die jouw kind - als hij of zij het goed beheerst - in staat stelt om langdurige relaties met anderen te onderhouden."

Een stuk gezelliger in huis

Hoeven kinderen dan geen grenzen te krijgen? Van Doorn: "Een kind heeft zeker grenzen nodig om veilig en gezond te kunnen opgroeien. Dat betekent echter niet dat het kind geen mening mag hebben. Het erkennen van het gevoel van je kind geeft zoveel rust, dat hij of zij daarna ruimte heeft om naar jou te luisteren. Er is dus meer ruimte voor de autonomie van je kind, zijn of haar verantwoordelijkheidsgevoel groeit, en als gevolg daarvan groeit ook het zelfvertrouwen." Als kers op de taart wordt het een stuk gezelliger in huis, belooft de kindercoach uit Leidsche Rijn.

Thema's ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie

Deze manier van respectvoller opvoeden leer je in de training, vertelt kindercoach Patricia van Doorn. De training bestaat uit 6 avonden met de thema's ongehoorzaamheid, zeuren, ruzie, jij in je opvoedersrol, liegen en gewelddadig gedrag. De kindercoach uit Utrecht biedt de training HarTgrondig Opvoeden aan vanuit haar praktijk voor kindercoaching ‘Kind en Krachtig’.

Aanmelden voor de training die kan via info@kindenkrachtig.nl.

Ga voor meer informatie naar www.kindenkrachtig.nl of stuur een e-mail naar info@kindenkrachtig.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 mei 2016

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page